Blog Nejfuton.cz

Futon mění podobu v roušky

Rostislav Štěpka 3.4.2020

Jsou to dva týdny zpátky, kdy jsme se rozhodli nabídnout přebytečný materiál na výrobu dočasných roušek dobrovolníkům, kteří věnují svůj volný čas pro dobro a pomoc ostatním.

Vzhledem k mimořádné situaci s nedostatkem ochranných pomůcek bylo nutné vše realizovat velmi rychle. Nejdůležitější bylo dostat informaci o nabízeném materiálu mezi lidi. Jak jinak rozšířit co nejrychleji zprávu o materiálu, než prostřednictvím sociálních sítí. V tomhle jsou bezkonkurenčně nejrychlejší a nejspolehlivější. Uběhly desítky minut od zveřejnění a náš email se začal ozývat a plnit zprávami zájemců. Z toho jsme měli neuvěřitelnou radost!

Čas plynul rychle a zájemci stále přibývali a přibývali. Během několika hodin jsme byli nuceni oznámit, že veškeré zásoby materiálu byly rozdány. Mrzí nás, že se nedostalo na všechny. Za tento enormní zájem Vám vřele děkujeme, je fajn, že v takových to mimořádných situacích se dokážeme spojit a navzájem si pomáhat.

Několik dobrovolníků nám poslalo fotky své dobrovolnické tvorby – roušek. Které dále rozdávali a darovali je těm, kteří to potřebují nejvíce. Děkujeme!

Nakonec jsme rozdali a poskytli cca 320 m2 bavlněné látky. Balíčky s materiálem cestovaly po celé ČR. Podělíme se s Vámi o několik příkladných dobročinných aktivit našich zájemců.

  • Jeden z balíčků cestoval do obce Vranovice paní Petře, která je sama v onkologickém léčení a rozhodla se pomoc druhým.
  • Další balíček cestoval do obce Přepychy paní Renatě, která požádala o materiál na výrobu roušek a dále je rozdávala obyvatelům obce Přepychy a ostatním v okolí.
  • Tentokrát balíček neputoval nikam daleko, příjemcem byla dvojice Danča s Vláďou z městské části Brno-Slatina. Pomáhali se střiháním a přípravě k šití své kamarádce, která dále roušky rozdávala obyvatelům obce a dalším zájemcům.
  • Další brněnská zásilka, která padla do rukou paní Daniele, která vyrobené roušky darovala Úrazové nemocnice v Brně.

Věříme, že odeslané balíčky s materiálem dorazily a vyrobené roušky pomohly všem, co je nejvíce potřebují.

Děkujeme!
Váš tým Nejfuton.

Přihlaste se na svůj účet

Zapomněli jste svéHeslo ?

Zaregistrujte se na této stránce!