Blog Nejfuton.cz

Látkové kabelky Tmarcela

Terézia Palaščáková 8.6.2015
Kabelka. Jedna z nejdůležitějších součástí dámského šatníku. Na svoje oblíbené kousky nedá většina žen dopustit, protože nejlépe dokáží doladit skvělý outfit. A právě výrobě látkových kabelek se věnuje paní Marcela, kterou jsme si vybrali pro napsání tohoto článku.

 

Veselé a barevné. Klasické i moderní. A do jedné naprosto originální. Takové jsou barevné látkové kabelky značky Tmarcela. V sortimentu, který nabízí, si vybere každý. Většina látkových kabelek je samozřejmě zaměřená na ženy, jsou tu ovšem i kolekce kabelek zaměřené na děti a klasické tvary mohou vyhovovat i mnohým mužům.

Kromě množství barevných variant jsou v nabídce kabelek nejrůznější vzory látek.
Kromě množství barevných variant jsou v nabídce kabelek nejrůznější vzory látek.
Látkové kabelky vyrábí paní Marcela v mnoha barevných variantách.
Látkové kabelky vyrábí paní Marcela v mnoha barevných variantách.

Marcela Tabáčková je vystudovanou designérkou, oděvní návrhářkou a textilní vývarnicí v oborech tisk, tkaní a krajka. Jak sama říká, poblíž šicího stroje v zásadě vyrostla. Šikovná maminka šila po večerech pro ni i pro její sestru. Na základní škole vyzkoušela nejrůznější ruční práce a jako střední školu zvolila oděvní umělecko-průmyslovou školu. Na ní získala dobrou představu o tom, jakým směrem by se mohla ubírat. Kromě několika školních přehlídek a menších soutěží je Marcela Tabáčková také autrokou šatů, které na sobě měla jedna z finalistek soutěže Miss České republiky v roce 2006.

Po období, kdy paní Marcela pracovala jako designérka v kuchyňském studiu a v několika oděvních firmách, přišlo těhotenství a prostor i důvod vrátit se zpět ke stroji… Od drobností do domácnosti a pro dceru nebylo daleko k šití i pro zákazníky. Protože při výběru kabelky stačí „jen“ trefit se do vkusu zákaznice tvarem a barvou a zároveň není potřeba brát na ni míru, vybrala si paní Marcela pro začátek právě látkové kabelky. Kabelka může potěšit kohokoli, neexistují zde omezení „nekonfekční“ postavy a je také vhodným dárkem. Látkové kabelky značky Tmarcela jsou určeny především pro ženy každého věku, ale některé modely lze snadno vyrobit i v pánské verzi. A když říkáme pro ženy každého věku, máme na mysli opravdu každého, protože látkové kabelky Tmarcela mají i speciální edici For Kids, která je určená pro nejmenší slečny.

 

Dětská látková kabelka z druhé strany.
Dětská látková kabelka z druhé strany. Díky pečlivému zpracování kabelka vydrží mnohem déle.
Pokud chcete potěšit nejen sebe, ale i malou slečnu, barevné látkové kabelky For Kids si určitě zamiluje.
Pokud chcete potěšit nejen sebe, ale i malou slečnu, barevné látkové kabelky For Kids si určitě zamiluje.

 

Na několik otázek, ohledně samotné tvorby (zatím „jen“) kabelek jsme se zeptali i přímo paní Marcely.

Co je pro Vás při výrobě Vašich barevných látkových kabelek nejdůležitější?

Spokojený zákazník. A s tím souvisí i přátelský přístup. Ne všem vyhovuje například zapínání, barevná kombinace, velikost kabelky… Někteří mají prostě své požadavky, svá přání, a pokud je to v mých silách, velmi ráda jim vyjdu vstříc. Konečnému výrobku předchází dlouhé maily, kde probíráme možnosti a varianty. A když se mi po čase zákaznice vrátí, jsem za to moc ráda, protože i díky ní vím, že má smysl to, co dělám.

Jaká specifika mají právě Vaše kabelky či okolnosti jejich výroby?

Podle mě má kabelka nebo taška dobře vypadat nejen na povrchu ale i uvnitř. Proto se snažím mít detailně propracovanou i látkovou podšívku – kapsa na zip, na doklady, přihrádky na tužky, malá karabinka, ke které je možné připnout klíče (a nemusíte je hledat „poslepu“ na dně tašky) nebo třeba peněženku (kvůli bezpečnosti před kapsáři).

Nejen barevná zářivě žlutá kabelka obsahuje nejrůznější vychytávky, které Vám zjednoduší používání kabelky.
Nejen barevná zářivě žlutá kabelka obsahuje nejrůznější vychytávky pro jednodušší používání.
Kolekce Funny nabízí neonově barevné látkové kabelky, které nikdo nepřehlédne!
Kolekce Funny nabízí neonově barevné látkové kabelky, které nikdo nepřehlédne!

Kde všude výrobky prodáváte, prezentujete?

Minulý rok jsem si založila svůj e-shop s látkovými kabelkami, na kterém ve volných chvílích pracuji, takže je neustále ve fázi vylepšení. Ale celé to začalo už před šesti lety na Fleru a po čase k tomu přibyla i slovenská „verze“ Sashe a další menší rukodělné servery, na které už bohužel nemám tolik času. Během roku 2014 jsem byla oslovena renomovanou agenturou, abych své kabelky prezentovala na jejich módních přehlídkách. Premiéru jsem měla v Rožnově pod Radhoštěm a to se vším všudy. Včetně rozhovoru po přehlídce.

Máte nějakou vizi do budoucna týkající se Vašeho podnikání?

Chtěla bych rozšířit sortiment kabelek, abych oslovila větší okruh zákaznic , nebo aby stávající zákaznice mohly rozšířit „sbírku“ kabelek s mým logem „TM“.

Existuje nějaký zajímavý kontext mezi Vaší prací a osobním životem, popřípadě Vaším směřováním, Vašimi zájmy či životními plány a cíli?

Mým životem i tvorbou se prolíná nezávislost a rovnováha. Snažím se své výrobky tvořit od návrhu až po finální ušití a odeslání zákazníkovi. Vím, že bych mohla s pomocí dalších lidí vyrábět a prodávat víc, ale vytratil by se přímý kontakt se zákaznicemi a časem i originalita… takže vyrábím tolik, kolik mě baví a šiju tak, abych byla láskyplnou mámou mým dětem a dobrou ženou mému muži. Udržení rovnováhy mezi prací a spokojeným rodinným životem je i mým dlouhodobým krédem.

 Pokud se Vám zalíbily kabelky Tmarcela, podívejte se na eshop www.tmarcela.cz. Třeba na nejnovější kolekci Butterfly…

Designové látky objednává paní Marcela až z USA. Co říkáte třeba na kabelku s motýli?
Designové látky objednává paní Marcela až z USA. Co říkáte třeba na kabelku s motýly?
Z nejnovější půvabné minikolekce Butterfly můžete vybrat i látkovou kabelku pro malou slečnu.
Z nejnovější půvabné minikolekce Butterfly můžete vybrat i látkovou kabelku pro malou slečnu.

Přihlaste se na svůj účet

Zapomněli jste svéHeslo ?

Zaregistrujte se na této stránce!