Blog Nejfuton.cz

Nadýchané TUTU sukně a šaty Dity Kochové

Terézia Palaščáková 7.11.2015
TUTU jsou nabírané řasené sukénky z lehounkého tylu, které promění každou malou (ale i velkou) holčičku v princeznu. TUTU je splněný sen každého děvčátka.

 

 

Princezny. Baletky. Zpěvačky. Víly. V našich představách se neobejdou bez krásné výjimečné róby. TUTU šaty a sukýnky jsou jednoduchou, dostupnou a působivou variantou pro parádivé i zasněné holčičky všech věkových kategorií. Není děvčátka, které by nad tou načechranou krásou nezajásalo. TUTU šatičky a sukýnky jsou dostupné v mnoha barvách i velikostech, k běžnému nošení i jako karnevalové převleky. Dita Kochová, s níž jsme pro Vás přichystali rozhovor, vyrábí sukénky s velkým nadšením a každému zákazníkovi ráda vyjde vstříc – je tedy možné nechat si zhotovit TUTU i na míru. Přečtěte si o její práci a nezapomeňte si prohlédnout i výrobky na webu.

Co je předmětem Vašeho podnikání?
Vyrábím a prodávám TUTU sukýnky a šatičky. TUTU jsou tylové „baletní“ sukýnky. Sukýnka je nadýchaná a tak trochu „stojí“. Moje sukýnky jsou vyráběny tzv. metodou vyvazování. Tyl se váže na elastický pásek, který se v pase natáhne a přizpůsobí postavě, takže je sukýnka univerzální.

 Komu jsou TUTU sukýnky určeny?

Především holčičkám různého věku, ale vyrábím i sukýnky pro dospělé. Například na focení, kdy je možno sladit oblečení maminky a holčičky. 

Roztomilé tutu sukýnky pro holčičky
TUTU sukýnky v různých barvách, délkách i velikostech pro děti i dospělé.

Jak jste se k výrobě TUTU sukýnek dostala, jak dlouho se jí věnujete?
Mám dvě dcery. TUTU sukýnku jsem chtěla koupit starší dcerce, protože po ní toužila. Trošku mě ale odradila cena sukýnky, která se mi zdála dosti vysoká. Sestřenice mi řekla, že si myslí, že se TUTU sukýnka dá vyrobit. Chvilku jsme o tom mluvili a pak jsem se rozhodla, že to zkusím. Vyrobila  jsem svou první TUTU sukni. Sofinka byla naprosto nadšená. Sukýnku nechtěla za žádnou cenu sundat a jezdila v ní i na koloběžce ☺ Další TUTU sukýnky jsem vyrobila pro dcerky svých kamarádek a vždy měly velký úspěch. Tak jsem si řekla, že je zkusím i prodávat. Objednala jsem materiál, udělala sukýnky a šatičky a čekala. Nedlouho poté začaly chodit první objednávky a nyní již mám TUTU sukýnky ve velké škále barev i barevných kombinací, různých střihů i velikostí.

 Co je pro Vás při výrobě TUTU sukní nejdůležitější?

Rozzářené dětské oči. Vždy si představuji, jak jsou holčičky z mých TUTU sukýnek nadšené. Většina maminek mi napíše, že se sukýnka či šatičky líbily a že byla holčička šťastná a spokojená. To je pro mě ta největší odměna.

tutu sukně a tutu sukýnka
TUTU sukýnka potěší každou holčičku.

Jakým způsobem při výrobě TUTU postupujete?
Sukýnka se vyrábí z proužků tylu. Tyl je potřeba nastříhat a poté navázat na elastický pásek, gumu či stužku. Této metodě se říká vyvazování.

 Z jakých materiálů jsou Vaše TUTU sukně a šatičky?
Pásky i topy jsou vyráběny z elastických materiálů (bavlna, elastan), kvůli pružnosti. Sukýnky a šatičky jsou z tylu.

TUTU sukně jsou zajímavým prvkem šatníku.
TUTU sukýnku si oblíbí dívky i ženy v každém věku.
čarodějnický kostým TUTU sukně
Převlek za malou čarodějnici s TUTU sukýnkou.

 

Co jsou pro Vás nejdůležitější atributy Vašich výrobků?
Ruční práce, každý kus je originál a dá se přizpůsobit přání zákazníka.

Máte nějakou vizi do budoucna týkající se výroby TUTU sukýnek?
Ráda bych ještě více rozšířila nabídku. Mám spoustu nápadů na TUTU kostýmy na karneval nebo další možné šatičky. A také bych ráda přidala do nabídky i doplňky k TUTU šatům či sukním. Tak, aby maminka mohla vybrat kompletní sadu pro holčičku například k narozeninám nebo jen tak pro radost. Ráda bych prodávala více kytiček do vlasů, věnečky do vlasů ale i bižuterii jako korále, náramky. Vše bych chtěla mít ručně vyrobené, aby doplňky ladily k oblečení.

Dalším nápadem je prodávat materiál a návod na výrobu TUTU sukýnek a všeho možného z tylu. Maminka si koupí materiál a podle návodu si sukýnku vytvoří třeba i s holčičkou přímo u sebe doma a podle svých představ.

Nejoblíbenější jsou tutu sukýnky a tutu šatičky
Malé holčičky TUTU sukýnky budou zkrátka milovat!
převlek za indiána s tutu sukýnkou
Převlek za indiánku s netradiční TUTU sukýnkou.

Existuje nějaký zajímavý kontext mezi výrobou Vašich TUTU sukýnek a osobním životem, popřípadě Vaším směřováním, Vašimi zájmy či životními plány a cíli?
Jedná se můj velký koníček. Moje heslo je „propadla jsem tutu mánii“ a myslím, že tím žije celá moje rodina. Manžel pomáhá s objednávkami a dcerky jsou moje věrné modelky. Všechny nové TUTU modely konzultuji se starší dcerou. Když se líbí jí, je velká pravděpodobnost, že se budou líbit i dalším zákazníkům. Navíc dcerky pózují před fotoaparátem, bez nich by to prostě nešlo.

 

Přihlaste se na svůj účet

Zapomněli jste svéHeslo ?

Zaregistrujte se na této stránce!