Blog Nejfuton.cz

Poetická profesionální fotografie uchová Vaše vzpomínky – Kateřina Janišová

Terézia Palaščáková 9.9.2015
Denně vzniká nepředstavitelné množství amatérských i profesionálních fotografií. Pořizovat si fotografie za účelem zaznamenání nejdůležitějších okamžiků našeho života je totiž v současné době nejběžnější formou uchovávání vzpomínek. 

 

Přestože má většina z nás dostupné vybavení na pořizování fotografií, má profesionální fotografie pro nás velký význam. Ne nadarmo je povolání fotografa poměrně náročnou profesí vyžadující nejen řemeslnou zručnost, ale i umělecký cit a při portrétování a práci s lidmi také schopnost komunikace a vyvolání uvolněné atmosféry. A právě těmito ceněnými vlastnostmi, bez nichž fotograf jen stěží vytvoří profesionální fotograii, která Vás po mnoha letech přenese zpátky v čase, oplývá fotografka Kateřina Janišová.

Stvatební fotografie, fotografie dětí a rodiny
Profesionální fotograf s citem a talentem dokáže zachytit nejdůležitější okamžiky Vašeho života v několika fotografiích.

 

Kateřina Janišová vystudovala fotografickou školu a po několika letech začala podnikat a otevřela svůj vlastní fotoateliér. Aby mohla svým klientům poskytovat komplexní služby a propojit vše, co je pro vznik profesionální fotografie nutné, absolvovala i vizážistický kurz v přední škole v oblasti líčení Surface, kde získala i certifikát vizážistky. Tím se Kateřina kvalifikovala pro to, aby mohla vytvářet fotografie jednotné stylem, atmosférou i celkovým nábojem. Stylizace,  vizáž, atmosféra i rozpoložení klientů či modelů/modelek jsou dílem zručné řemeslnice i umělkyně. Kateřina Janišová fotí profesionálně (jak sama říká) „všechny lidi bez rozdílu“ už tři roky. Její práce je pro ni velkým koníčkem a láskou, což je tou nejsmysluplnější motivací pro poctivé dílo.

 Zeptali jsme se Kateřiny na několik otázek ohledně fotografování a jejího přístupu k němu:

Pro koho jsou Vámi vytvořené profesionální fotografie určeny?

Pro všechny lidi, kteří chtějí mít profesionální fotografie, co mají duši. 🙂

Styling profesionální fotografie
Profesionální fotograf Vám zařídí i osobitý styling a přirozeně Vás focením povede.

Co je pro Vás při profesionálním focení nejdůležitější?

Při focení lidí je pro mě nejdůležitější navázání vzájemných sympatií. Buduje se u toho vzájemná důvěra, která je při profesionálním focení nejdůležitější, když chcete docílit přirozených snímků.

Jakým způsobem při vzniku profesionální fotografie postupujete?

Nejdřív se snažím člověka, který se ke mě přijde vyfotografovat, alespoň trochu poznat. Povídáme si o představách klienta, ale i normálně o našich životech třeba u kávy – tím se člověk uvolní a ztrácí se nervozita. Poté následuje příprava na focení ve formě makeupu a úpravy vlasů. U žen pomáhám také se stylingem.

Profesionální fotograf
Černobílé profesionální fotografie vyvolávají nostalgii.

 

Co jsou pro Vás nejdůležitější atributy dobré profesionální fotografie?

Kvalita, jedinečnost, přirozenost/odraz každého člověka, který stojí před mým objektivem. To je můj cíl. 

Kde všude se můžeme dozvědět více o Vaší práci, kde prezentujete své profesionální fotografie?

Mou práci můžete vidět na mých webových stránkách nebo facebooku, kde ji pravidelně aktualizuji. Moje fotografie jste také mohli do 19. dubna tohoto roku vidět na mé již čtvrté výstavě.

Fotografie od profesionála
Nejen černobílá fotografie má kouzlo a nostalgický nádech.

 

Máte nějakou vizi do budoucna týkající se Vašeho profesionálního fotografování?

Moje vize do budoucna? Dělat stále to, co mě baví v životě nejvíc. Stále se zdokonalovat a fotit, fotit, fotit a fotit. 🙂 

Věnujete se v souvislosti s profesionální fotografií také dalším aktivitám?

Patřím mezi lidi, kteří mají velké štěstí a mohou si splnit ten největší sen, co máme asi každý, a to je dělat práci, která nás naplňuje a je zároveň naší vášní. Jsem si plně vědoma toho, že to štěstí mám a s pokorou si ho vážím, snažím se být neustále lepší a lepší v tom, co dělám a přijímám i oběti, které jsou s tím bohužel mnohdy spojeny. Ale když chcete být v něčem opravdu dobří, jen talent nestačí. Úspěchy, umístění v prestižních soutežích a spokojení zákazníci, to je můj hnací motor, kerý mě vždy ujistí, že píle a hodiny a hodiny u PC se vyplatí.

Rofinná profesionální fotografie
Rodinné fotografie se vyplatí nechat fotit pravidelně.

 

Přihlaste se na svůj účet

Zapomněli jste svéHeslo ?

Zaregistrujte se na této stránce!