Blog Nejfuton.cz

Léčivé kameny z Malachitové skříňky

Terézia Palaščáková 11.6.2015
Zajímají Vás léčivé kameny? Chcete o nich vědět více nebo Vás léčivé kameny lákají „jen“ pro svou estetickou funkci? Pokud je cokoli z toho pravdou, přečtěte si velice zajímavý rozhovor, který jsme pro Vás připravili.

 

 

Jedním z velkých témat současné doby ohledně spotřebitelských návyků, je stále zvyšující se zájem o tuzemskou výrobu. Pokud také patříte k těm, kteří preferují kvalitní zpracování a rádi podpoří českou ekonomiku, určitě pro Vás bude většina našich příspěvků lákavá. Vybíráme totiž právě výrobce, kteří se věnují poctivé tvorbě přímo v našich podmínkách. Jednou z nich je i majitelka internetového obchodu s léčivými kameny Malachitová skříňka Eva Mrkusová.

Něžné korálky jsou vyrobené z léčivých kamenů.
Něžné korálky jsou vyrobené z léčivých kamenů.
Korálky z léčivých kamenů vyrábí Eva M. sama.
Korálky z léčivých kamenů vyrábí Eva M. sama.

 Eva Mrkusová se v období pracovní nespokojenosti rozhodla vyhovět svému vnitřnímu hlasu a začala se naplno věnovat svému velkému zájmu – léčivým kamenům. Nejenže léčivé kameny prodává a dokáže Vám ohledně nich velice dobře poradit, vyrábí z nich i šperky, z nichž většina může být tomu, kdo dokáže vnímat léčivou sílu kamenů, velice přínosná. 

Komu jsou léčivé kameny a šperky z minerálů, které vyrábíte, určeny?

Šperky z kamínků jsou opravdu pro každého, hodí se pro běžné nošení i pro zvláštní příležitosti. Již ve starověkých civilizacích byly kameny používány k léčbě nebo jako amulety proti negativitě či nehodám. Někdo namítne: já na to nevěřím. Není to o tom, zda v to věříte, či nikoliv, ale o tom, zda člověk cítí energii, kterou léčivý kámen nese. Často lidé vybírají léčivý kámen podle svého znamení zvěrokruhu a ptají se, zda mohou nosit kameny, které jsou přiřazeny jinému znamení. Výběr léčivého kamene podle znamení zodiaku je jen pouhým vodítkem, nápovědou. Je třeba vybírat duší, srdcem podle toho, zda nás kámen oslovil, zda na nás dýchnul. Děti jsou mistry v intuici, jsou bezprostřední a využívají své poznání při nejen při výběru léčivých kamenů daleko lépe než dospělí.

léčivé kameny

 Jak jste se k prodeji léčivých kamenů a výrobě šperků dostala?

Bylo to andělské vnuknutí, které přišlo náhle v době naprostého vyhoření v předchozím zaměstnání, kde jsem bojovala s rutinou a větrnými mlýny rádoby autorit. V té době jsem se zoufale snažila otěhotnět, ale kvůli frustraci a stresu to prostě nešlo. Najednou jsem slyšela vnitřní hlas, jak mě nabádá ke změně povolání. Ta myšlenka se stále vracela a hlas byl intenzivnější a cesta se jevila velmi konkrétní. Svou vášeň jsem proměnila na zdroj obživy na podzim roku 2012. Jakmile jsem dala výpověď a vykročila svou cestou, cítila jsem velké osvobození, věděla jsem, že konám správně. Za 14 dní jsem otěhotněla.

 Co je pro Vás při výrobě šperků z léčivých kamenů nejdůležitější?

Duševní rovnováha, dobrá nálada, láska k práci a kameny. Kámen je úžasný materiál, nositel energií, jedinečný výtvor přírody. Jsou v něm uchovány prastaré příběhy, některé kameny promlouvají svou kresbou.

 Jakým způsobem při práci s léčivými kameny a minerály postupujete?

Osobně vybírám vrtané kameny a korálky z minerálů, a již při výběru vidím, jaký šperk z nich udělám. Bestsellerem jsou náramky navlékané na pruženku, jsou univerzální velikosti a lze je velmi snadno upravit podle požadavků zákazníka. Ráda se nechám inspirovat literaturou o starověkých kulturách, tvořím šperky v energeticky zajímavých kombinacích; čakrové šperky a čakrové sady kamenů jsou trendy.

Léčivé kameny mají nejrůznější překrásné barvy.
Léčivé kameny mají nejrůznější překrásné barvy.
Navlékání léčivých kamenů má terapeutické účinky.
Navlékání léčivých kamenů má terapeutické účinky.

 Z jakých materiálů jsou Vaše výrobky?

Nejraději pracuji s přírodními kameny, šperky vyrábím z tromlovaných (ohlazených) valounků či broušených korálků. Fazetování korálků dodá šperkům eleganci a exkluzivitu. Práce s krystaly je krásná, s novým materiálem přichází vlna energie a entuziasmu z tvorby. Zaměstnání je mi koníčkem, minerály jsou vždy jiné, tvůrčí práce se nemůže stát ubíjející rutinou. Kameny nejsou klasické spotřební zboží, jsou to neopakovatelné originality.

Jaká specifika mají právě Vaše výrobky či okolnosti Vaší výroby?

Kombinace kamenů pro konkrétní účel, barevně atraktivní kombinace, elegantní vzhled, přání zákazníků, kvalita provedení. Nedávno jsem začala tvořit šperky z léčivých kamenů na míru pro děti. Ne každý kámen je pro děti vhodný. Naopak jsou kombinace léčivých kamenů, které pomáhají překonávat typicky dětské trable.

Plánuji vytvořit v e-shopu sekci Pro muže. Muži tvoří asi jen 30% zákazníků, jejich požadavky jsou velmi specifické, muži jsou v tomto ohledu často opomíjeni. Zajímavý je kontext léčivých kamenů v historii, například nosit tyrkys bývalo výsadou výhradně indiánských mužů, lovci nosili šperky a amulety pro štěstí a ochranu před zraněním.

 Máte nějakou vizi do budoucna týkající se Vaší práce s léčivými kameny a minerály?

Momentálně jsem na mateřské dovolené, studuji procesní inženýrství a věnuji se výrobě šperků a prodeji kamenů. Užívám každého dne, který mi byl dán, jistou vizi do budoucnosti sice mám, nicméně zatím ji příliš neřeším. Mám mnoho menších cílů, které v rámci podnikání postupně realizuji. E-shop Malachitová skříňka je můj výtvor, moje dítě. Aby prosperoval a rozvíjel se, potřebuje lásku, vyžaduje pozornost, péči, čas, vzdělání a výchovu. Motivací je pro mě zpětná vazba od klientů.

Souprava náhrdelníku, náramku a naušnic z léčivých kamenů.
Souprava náhrdelníku, náramku a naušnic z léčivých kamenů.

 Věnujete se v souvislosti s Malachitovou skříňkou i dalším aktivitám?

Pěti procenty z tržeb e-shopu podporujeme útulek ve Skalici na Slovensku. Tento útulek řídí výhradně neplacení dobrovolníci, jejich práce sestává z elementární denní péče o pejsky a kočičky jako je krmení, venčení, čištění kotců, ale také ze správy legislativních záležitostí, účetnictví, vedení internetových stránek, či zprostředkování adopcí.

Útulek Skalica má také svůj vlastní kastrační program. Jako ve většině útulků, i zde se zainteresovaní dobrovolníci denně setkávají s mnoha týranými, opuštenými, zraněnými či zanedbanými zvířaty, jejichž počet přesahuje poptávku a zájem. Snahou je zmapovat problémové lokality a kastrovat fenky a kočičky u sociálně slabších rodin, kde se ubohá zvířata množí geometrickou řadou a pak živoří v otřesných podmínkách. Do nových domovů odchází z útulku již kastrované fenky, ve výjimečných případech se kastrace pojistí v adopční smlouvě. Tento program však může existovat jen díky příznivcům útulku, kteří na program přispívají.

Útulek získává finance na péči o své svěřence prostřednictvím finančních sbírek na konkrétní veterinární zákroky, prodává dárkové předměty, (ty jsou k dostání i v našem e-shopu), přijímá materiální pomoc od dobrodinců, ale přesto stále nemá dostatek financí při neustále rostoucím počtu zvířecích svěřenců. Mým cílem je útulek i nadále finančně podporovat prostřednictvím Malachitové skříňky.

 

Jednoduchý náramek z léčivých kamenů od Evy Mrkusové.
Jednoduchý náramek z léčivých kamenů od Evy Mrkusové.

 Zaujaly Vás léčivé kameny paní Mrkusové? Zjistěte si o nich více na eshopu s poetickým názvem Malachitová skříňka.

Přihlaste se na svůj účet

Zapomněli jste svéHeslo ?

Zaregistrujte se na této stránce!