Blog Nejfuton.cz

Divadelní představení Jméno

Terézia Palaščáková 2.3.2015
A je to tu! Generálka našeho představení proběhla minulou sobotu a Vy se můžete těšit na pražskou premiéru, která se kvapem blíží! Premiéra proběhne 25.3.2015 v Divadle Palace.

Jméno je představení o tom, co může způsobit jeden žert, jak velkou moc má nad námi naše jméno a co všechno vypluje na povrch při vyostřených rodinných diskuzích. 

 

Já, Beta a Jan.
Já, Beta a Jan.

Úspěšný makléř Vincent v nejlepších letech, který se má brzy stát otcem, se dostaví na večeři pořádanou jeho mladší sestrou Elisabeth a švagrem Pierrem – profesorem literatury. Rodinné večeře se účastní také Vincentův dlouholetý přítel Claude, který je s rodinou úzce spjat. Pětici uzavírá Vincentova partnerka Anna, která není pověstná právě svou dochvilností, takže se večer začíná odvíjet bez ní, ale o ní – respektive o dítěti, které s Vincentem očekávají. Je totiž nasnadě, že všetečná zvědavost zúčastněných hostů se zaměří na očekávaný radostný příchod především. Ze snahy vymámit z nastávajícího otce Vincenta jméno dítěte se postupně vyvine bohatá diskuze. Vincent totiž v reakci na neutuchající zájem řekne, že dítě pojmenuje Adolf… Jak silně nás jméno poznamenává? Jak nás rodiče výběrem jména ovlivní či dokonce k čemu nás předurčují? Co všechno může způsobit lehká nadsázka v kruhu rodinném? A jak snadno začnou vypadávat kostlivci ze skříní?

“Mluvit se dá o všem. Mezi dobrými přáteli a příbuznými by vlastně žádné téma nemělo být tabu.”

(http://www.divadloverze.cz/divadelni-predstaveni/jmeno)

Přihlaste se na svůj účet

Zapomněli jste svéHeslo ?

Zaregistrujte se na této stránce!