Blog Nejfuton.cz

Futon na scéně

Terézia Palaščáková 4.2.2015
Tak jsem se rozhodl dát se k divadlu. A asi budu mít velkej talent, protože jsem se rovnou ocitl mezi samejma slavnejma mazákama. Hraju třeba s Lindou Rybovou a s Honzou Dolanským!

Kam se vypravit za tak fajnovou společností (včetně jednoho futonu)? V Praze zahrajeme v Divadle Palace, v Brně v kulturním domě Rubín a v Olomouci v Kině Metropol.

Představení Jméno je trochu o tom, o čem byste čekali a trochu o tom, o čem byste teda nečekali. Nakolik ovlivní jméno svého nositele? A dá se mluvit o všem? Co si o tom myslíte? A si o tom myslí v Divadle Verze?

Ale k tomu mojemu hraní – rád bych o sobě řek’, že dělám vždycky přesně to, co se po mně chce, a zvládám i ty nejnáročnější situace, i když se moje přírodní vlákna zahřívají, divže sám od sebe nevzplanu. Navenek se to projeví jenom tak, že jsem rudej jako rak. Linda říkala, že mi to sluší, že jsem spíš bordó, tak snad… Ono se řekne: “Jenom tak lež, zahrát sám sebe, to je přeci snadný!”
Ale když si člověk (futon) stoupne (lehne) na ty prkna, co teda znamenaj’ svět, tak se mu panečku zatočí hlava!
Linda s Janou jsou moc prima, chovaj’ se ke mně hodně ohleduplně. Podlamujou se mně z nich nožičky, ale ony furt dělaj, jakoby nic, toho si moc vážím. Ale jinak teda zas nějak moc nevážím – jsem takovej jednodušší, bavlněnej, tvrdší spaní i posezení (pro fajnšmekry), takže pány umělce udržím ve střehu! Jo jako jeden kámoš z latexu a koňskejch žíní to u nich zkoušel taky, ale neměl šanci. Jen co na něj dosedli, už jim klesaly víčka… Ale chtěl jsem Vám povědět o těch lidech, co s nima hraju, že jsou prostě úžasný! Já vám občas zatajím dech a ani se nestihnu soustředit na svoje vlastní hraní (to se někdy zdá, že nejsem až tak bordó). Ono není divu, Linda totiž na konzervatoři kromě herectví studovala i balet, je tak ladná a půvabná… A Jana zas má JAMU, já jí to všechno tak věřím, že jsem z toho někdy celej popletenej.

Linda Rybová účinkovala v Divadle Komedie a v Divadle Pod Palmovkou. Kdybyste ji chtěli vidět v divadle někdy teď, doporučuju hnedle zajít do Divadla Palace (Kde už brzy budu hrát i JÁ!). Lindu určitě znáte, hrála ve spoustě skvělých českých filmech, například Šakalí léta nebo Proces a za roli v Tmavomodrém světě ji dokonce nominovali na Českého lva! Krom toho teď moderuje Herbář a zahrála si i v mnoha oblíbených seriálech…

Jana Janěková (musím přidat “mladší”, protože i její maminka byla Jana Janěková a rovněž herečka) už toho stihla mraky. Už při studiích na JAMU stíhala hostovat v Městském divadle Brno, v Divadle 7 a půl a v činohře Národního divadla v Praze. V Národním také hned ten rok, co absolvovala, získala stálé angažmá. Hostovala ještě v mnoha dalších divadlech, ale kdybyste se na ni chtěli jít podívat hned teď (ještě předtím, než zajdete na nás), doporučuju skočit do toho Národního, do Divadla Pace nebo Divadla Kalich. A aby toho nebylo málo, hraje i ve filmech a v seriálech. Určitě si na ni vzpomenete. když se řekne Pravidla lži, Smrt pedofila, Četnické humoresky nebo Ordinace v růžové zahradě, kde přeci hrála i Linda!
A chlapskou partu taky nemáme vůbec k zahození! Naopak! Pohovka Beta, která hraje se mnou (Ale teda když to řeknu natvrdo, ona by beze mě nebyla nic! Je na jevišti celá dřevěná, proto mě k ní museli dát do party, aby to teda bylo pořádný sezení.) je z nich celá hin. A já se teda přiznávám – já je žeru jakbysmet!

Roman Zach studoval na DAMU činohru. První angažmá získal v pražském Činoherním klubu, poté následovalo Národní divadlo, Dejvické divadlo, Činoherní divadlo v Ústí nad Labem a Divadlo Komedie. Hostoval v Divadle na Vinohradech a v současnosti ho můžete vidět v Národním divadle a neboo Na Fidlovačce. A taky hrál ve filmech a v seriálech, jako všichni ostatní je známou tváří a velkým profíkem! Co možná o něm ale nevíte je, že kromě toho všeho i skládá hudbu, a to pro divadlo i pro film!

Jan Dolanský, idol mnoha dívčích srdcí, vystudoval Pražskou konzervatoř. Hostoval v Divadle Labyrint, v Divadle na Vinohradech a v Divadle Komedie, kde získal později i angažmá. Dlouhou dobu pak byl členem Činohry Národního divadla, v současnosti tam dohrává představení Naši furianti a Racek. Jestli ho tedy chcete vidět v Národním, neváhejte! Kromě toho ho ještě uvidíte v Divadle na Jezerce a v mnoha a mnoha filmech a seriálech. A když se chvilku zamyslíte, určitě si vybavíte jeho hlas – vedle toho se totiž věnuje i dabingu.

Petr Lněnička je posledním členem pětice lidí – herců našeho představení. Určitě Vás nepřekvapí, že je, stejně jako ostatní, studovaným hercem. Absolvoval na DAMU zahrál si v Divadle na Vinohradech, Divadle v Dlouhé, divadle Rokoko, v Dejvickém divadle v Rubínu i v Národním. Už hned po škole se stal členem divadelního spolu Kašpar a je jím až dodnes. Petra můžete vídat ve filmu i v televizi, slýchat jeho dabující hlas můžete jakbysmet.

Já a Beta
Já a Beta

Tak jsem Vám představil všechny své kolegy a mimoděk snad trochu i sám sebe. Já jsem futon Nejfuton z prvotřídní bavlny a rád sloužím všem, kdo docení kvalitu a chtějí pro sebe to nejlepší. Většina těch, co si na mě zvykli spát, totiž nevědí, co to jsou potíže se zády. S kolegyní pohovkou Betou jsme se dali k divadlu a náramně si to užíváme! Ona je spíš technický typ, zvládne zahrát sofa, lenošku i pohodlné lůžko, já jsem zase přes ty pocity, na co je ona příliš tvrdá, to já srovnám do měkka a na pohodu. Dohromady jsme perfektní, stejně jako pětice herců z Divadla Verze.

 

Tak se přijďte podívat na tu přehlídku našeho souznění, proudu moudrých slov a myšlenek, co Vám vletí jedním uchem dovnitř a…nikdy ven!

 

 

Přihlaste se na svůj účet

Zapomněli jste svéHeslo ?

Zaregistrujte se na této stránce!